picto

BIKC – BELGIAN INDOOR KARTING CHAMPIONSHIP

‘BIKC supported by RACB’ is het officiële Belgische indoor karting-kampioenschap, dat sinds 2017 door de Belgische Autosportfederatie erkend wordt. (RACB Sport)

Nieuw format voor de categorieën van het Belgian Indoor Karting Championship 2019

Na afloop van een succesvolle editie 2018, heeft het bestuur van het Belgian Indoor Karting Championship niet getreuzeld om de krijtlijnen van de derde editie onder de hoede van RACB Sport uit te tekenen. De organisatie stelt zichzelf systematisch in vraag en is een luisterend oor voor de deelnemers, met de bedoeling om het enige Belgische indoor kartingkampioenschap naar een nog hoger niveau te tillen.

2019 zal dan ook heel wat nieuws brengen. “We hebben vooral geprobeerd om de bestaande categorieën nieuw leven in te blazen”, legt Antoine del Marmol uit, bestuurslid van het BIKC. “Voortaan is er slechts één ‘Junior’-klassement van 10 tot 15 jaar. Het minimale gewicht is vastgelegd op 65 kilo, met een maximale ballast van 30 kilo. Rijders van minstens 16 jaar oud kunnen uitkomen in drie divisies: Master Lite met een minimaal gewicht van 85 kg, Master F40 voor zij die ouder zijn dan 40 en eveneens minstens 85 kg wegen, en Master Heavy, waar de balans vastgelegd is op 100 kilogram (met een maximale ballast van 10 kilo). Een andere belangrijke wijziging voor het nieuwe seizoen is dat alle rijders samen op het circuit te zien zullen zijn, maar de toeschouwers kunnen de verschillende categorieën blijven volgen dankzij armbanden van een verschillende kleur.”

Continuïteit is daarentegen het sleutelwoord voor het concept van de komende editie, die opnieuw plaatsvindt in Wavre Indoor Karting. “We hebben inderdaad het principe van de one-day meeting behouden”, onderlijnt Michael Serwy. “Alles wordt beslist op zondag 29 september. Als we veel te veel inschrijvingen ontvangen, wordt het echter mogelijk om een tweede wedstrijddag te organiseren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met de Juniors op zaterdag en de Masters op zondag.”

In het format van het kampioenschap vallen dan weer enkele nieuwigheden te noteren. “We hebben het goed functionerende recept van het WIK Championship overgenomen”, gaat Ghislain de Mévius door. “Na tien minuten kwalificatie worden groepen gevormd in functie van de gerealiseerde chrono’s. Er worden vier races van tien minuten aangeboden. Vanaf de tweede confrontatie worden de groepen opnieuw gemengd in functie van de tijden uit race 1, enzovoort tot de vierde en laatste wedstrijd. De rijders kunnen tweemaal een shortcut gebruiken bij elke race en er wordt geen rekening gehouden met het slechtste resultaat. Daardoor belooft er veel spanning te ontstaan!”

Wat evenmin zal veranderen, zijn de prachtige beloningen voor de verschillende kampioenen. “Het BIKC moet een springplank blijven naar de hogere categorieën, en iedere klasse wordt ook dit jaar in de bloemetjes gezet”, herinnert Matthieu de Robiano. “De kampioen van 10 tot 15 jaar oud krijgt een gratis deelname aan de finale van de IAME Series Benelux in Mariembourg op 2 en 3 november. De laureaten in Master betwisten dan weer het Zolder Fun Festival, voorlaatste manche van de European VW Fun Cup op 12 en 13 oktober. Gezien het grote aantal kartrijders die een stap hoger zetten na een deelname aan het BIKC, mogen we nu al gerust zijn dat de jaargang 2019 er een wordt van een uitstekend niveau.”

De vraag luidt dus: wie wordt de opvolger van Rayhan Mouôya, Antoine Morlet, Paul Theysgens, Kris Cools en Arnaud Teuwen? Antwoord op het einde van september voor een veelbelovende editie 2019 van het Belgian Indoor Karting Championship.

steps1

Verschillende races/tracks in heel België

steps2

Verschillende categorieën voor piloten vanaf 12 tot 99 jaar

steps3

Prachtige prijzen te winnen binnen elk categorie

Informatie en reservaties

Next race...
 • 00
  days
 • 00
  hours
 • 00
  min
 • 00
  sec

Races – 29 / 09 / 2019

Het Kampioenschap

Volledig Kampioenschap – 775 €

1

CIRCUIT

BIKC Race

WIK – Wavre Indoor Karting
Wavre
29/09/2019


Birel-ART
 • De Wavre Indoor karting is de meest recente kartbaan/piste in belgië. Het circuit is inderdaad open sinds April 2018.
 • De WIk is het eerste grote overdekt piste in belgië dat elektrische karts gebruikt. Deze zijn van het merk Birel-ART.
 • Het 650 meter parcours is verdeeld over 2 verdiepingen en biedt een hoge grip aan.

1

CIRCUIT

Eupener Karting
Eupen
26/02/2017

SODI 13 CV
 • De piste van Eupen is de langste indoor kartingpiste van Europa
 • De wegbedekking geeft een atypische grip, sommige stroken hebben veel “grip” en andere veel minder…
 • De piste is tamelijk technisch en heeft veel “trage” bochten en hoogteverschillen.
 • Wordt in België als referentiepiste beschouwd.

2

CIRCUIT

Inkart
Puurs
14/05/2017

SODI 9 CV
 • Bijzonder kenmerk van Inkart is de in & outdoorpiste
 • Mythische piste, die zeker één van de oudste in België is.
 • Afwisselende baan met trage en snelle bochten
 • Een deel van de piste gaat onder een brug, gegarandeerd spektakel !

3

CIRCUIT

First Kart’Inn
Machelen
24-25/06/2017

PGKZ 18 CV
 • First Kart’inn is een referentie voor “endurance” races
 • De piste wordt om de twee weken gewijzigd. Altijd iets nieuw te ontdekken…
 • Piste met in- & outdoormogelijkheden
 • Goede grip binnen, en minder grip buiten…

4

CIRCUIT

Mol in Action
Mol
15/10/2017

DinoKart 7 CV
 • De piste van ‘Mol in Action’ bestaat al sinds 1995. Meer dan 20 jaar ervaring en vakkennis dus!
 • Typisch voor Mol is dat er met de Deense Dinokarts gereden wordt. Deze karts sturen uiterst precies en het frame is stijver dan dat van de gebruikelijke Sodikarts.
 • De piste is erg breed en biedt verschillende mogelijkheden om in te halen, tot groot plezier van rijders en toeschouwers.

Tracks

1

WIK
Wavre – 29 / 09 / 2019


Birel-ART

wik

38/72

Slots beschikbaar

2

Inkart
Puurs – 14 / 05 / 2017


SODI 9 CV

circuit2

38/80

Slots beschikbaar

3

First Kart’Inn
Machelen – 24-25 / 06 / 2017


PGKZ 18 CV

circuit3

38/100

Slots beschikbaar

Partners

sponsor1
wik
tys-racing
sponsor4
sponsor2
fun

Start typing and press Enter to search